Print Full Color Flex bedrukking

Dit is een voorbeeld van flex bedrukking.

Print Flex is een dunne en flexibele folie die geprint wordt met een groot formaat HP latex printer. De print opdruk is direct droog na printen en kan gelijk via de computer met een snijplotter in iedere gewenste vorm gesneden worden. 

Het voordeel van PrintFlex is dat, teksten, logo in iedere gewenste kleur bedrukt kan worden.

Zelfs een foto opdruk is mogelijk.


Print flex, in iedere gewenste kleur

De flex is een zeer dunne printfolie speciaal ontwikkeld voor het bedrukken van textiel.

Onze hoge kwaliteitsprinter print door middel van een watergedragen, niet giftige inkt. Dit wordt geprint op een folie en dat wordt op de textiel gedrukt. Na het aanbrengen van de print, is het kledingstuk direct klaar om aangetrokken of gebruikt te worden!


Het printen van de afbeelding

Print flex bedrukking is een techniek waar de afbeelding met een groot formaat wordt geprint op de folie met een watervaste inkt. Die wordt ook gebruikt voor reclame printwerk.

Foto’s, plaatjes, logo en tekst kunnen in iedere gewenste kleur geprint worden.


flexbig.jpg

Het snijden en verwerken

Na het printen wordt de folie in de juiste maten gesneden via een computer en een snijplotter. Hetgeen wat overblijft is de oorspronkelijke afbeelding en omlijning op een transparant vel. Deze afbeelding wordt als een sticker op de textiel geplakt. Het is daarom belangrijk dat al de overgebleven omlijning nauwkeurig wordt weggepeld. Dit gebeurt met de hand.

Het nadeel is dat hele kleine details en kleine letters niet gesneden kunnen worden, het minimale is ongeveer 2 millimeter. Voorbeelden hiervan zijn; de binnenkant van letters, oogjes van dieren en een transparant gedeelte in een logo.

Het aanbrengen van de printflex

Zodra alle onderdelen nauwkeurig zijn verwijderd die niet op de textiel horen, wordt de folie op de textiel geperst. Het persen gebeurt door middel van een pers die met een temperatuur van 165 graden de lijm op de textiel smelt. Wij gebruiken een geselecteerde folie van hoge kwaliteit, hierdoor blijven de kleuren voor een lange tijd goed. Dit proces duurt vijftien seconden. Jouw t-shirt kan dus klaar zijn terwijl jij geniet van een kop koffie bij ons op locatie!

Verschil tussen full color flex en flex in een kleur.

Zoals de naam doet vermoeden zit er een belangrijk verschil in het bedrukken met een flexfolie van een kleur en full color. Dat is het kleurgebruik. Heb je een logo, tekst of afbeelding waarin er meerdere kleuren zitten? Dan kan er beter gekozen worden voor de full color variant. Bevat jouw logo één kleur, kan je beter voor de flex folie gaan. Bij flex folie, ben je meer gebonden aan de beschikbare kleuren.

Dezelfde afweging wordt gemaakt over de complexiteit van het logo.


Soorten textiel

washing-instructions-laundry-clipart-13.jpg

Vele soorten textiel en leder kan bedrukt worden.

Er zijn twee soorten print flex voor verschillende soorten textiel.

Katoen, polyester zoals T-shirts, spijkerbroeken, vesten en dergelijke en leder worden bedrukt met een zelfde soort print flex.

Voor nylon zoals regenjassen en paraplu’s hebben wij een ander soort folie op voorraad.

Zolang de textiel maar vlak en zonder pluizen is, kan het bedrukt worden.
Wasvoorschrift

Kleding en andere textiel is wasbaar tot 40 graden.

Met voorkeur binnenste buiten wassen.

Drogen in een wasdroger is niet aangeraden.

Strijken aan de binnenzijde.