Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties - Eclectix

Vinyldruk

We ontvangen graag een bestand in vector formaat: Adobe Illustrator, Corel Draw, EPS-bestand of Vector-PDF. Lettertypen die je gebruikt dien je om te zetten naar outlines. Indien mogelijk het gebruikte lettertype als bijlage meesturen of de naam van het font aan ons doorgeven. in het ontwerp dienen geen open vormen en / of kruisende snijlijnen gebruik te worden.

Full Colour DTG bedrukking

Het ontwerp dien je op 100% geschaald aan te leveren op een transparante achtergrond. Het liefst werken we met een Photoshop bestand, maar een .jpg-formaat mag ook. Foto’s moeten aangeleverd worden met voldoende pixels. Kleinere bestanden zien er vaak mooi uit op je beeldscherm, maar als je ze laat bedrukken, dan kan het resultaat pixelig worden.

Kleuren

Belangrijk om te weten! Kleuren lijken op uw beeldscherm vaak aanzienlijk helderder. Gebruik voor het beste resultaat zo veel mogelijk CMYK-kleuren in uw ontwerp (geen RGB) bij een full colour opdruk.

Zeefdruk

De meest geschikte bestandsformaten voor zeefdruk zijn: .EPS of .AI (Adobe Illustrator) en .CDR (Corel Draw). Lever indien mogelijk een vector bestand aan. Andere bestanden kunnen worden gebruikt, maar het kan veel tijd kosten om ze om te zetten.

Full Colour Flex & Flock

Bij het maken van bestanden voor een snijplotter spreken we over vector lijnen terwijl veel andere teken of ontwerpprogramma’s met lagen (layers) werken. Plotters kunnen helaas geen lagen plotten in tegenstelling tot een printer. Vandaar dat de lagen omgezet moeten worden in lijnen (vectoren). Gelukkig zijn tegenwoordig steeds meer programma's vector-georïenteerd. In programma's als Adobe Illustrator en Coreldraw is vaak een mogelijkheden tot bestandsuitwisseling met onze plotsystemen.

Hoe moet u de bestanden bij Eclectix aanleveren:
Bestanden voor contoursnijden
- dienen te worden aangelevererd als vector bestand
- op het gewenste 100% formaat
- opgemaakt met een programma als Adobe Illustrator of Coreldraw
- weggeschreven als .eps, .pdf, .ai
- teksten en lettertekens omgezet naar contouren
- kleuren gescheiden in verschillende lagen of gegroepeerd per kleur

Bestanden voor groot formaat printen
- dienen te worden aangeleverd op het werkelijke formaat
- aan 300 dpi tot B1 formaat
- aan 90 tot 150 dpi voor alle grotere formaten
- als .eps, .pdf, .ai, .psd, .jpg
- eventueel lettertypes en afbeeldingen / foto's apart meeleveren in een map

Algemene voorwaarden - Eclectix
Top
X